Vil du gerne være vinterbader? Der er mange danskere som begynder at vinterbade fordi de har hørt godt om det fra venner og bekendte. Selvom det er en kold fornøjelse, så har du det godt i kroppen bagefter. Ifølge statistikker er der en del danskere som vinterbader hver morgen for at kunne starte dagen. Det kolde vand er med til at gøre dig frisk, så du kan påbegynde dagen. Det er forskelligt om folk tager sig en hurtig dukkert eller om de svømmer lidt rundt i det kolde vand. Uanset hvad er et vinterbad dejlig forfriskende og du vil være stolt af dig selv, når du har formået at komme under vandet første gang.

Følg de gode råd 

Selvom vinterbadning udelukkende handler om at du skal under det kolde vand, så kan det som nybegynder være en god ide at følge nogle af de mange gode råd inden du kaster dig ud i det. Din krop bliver omsluttet af relativt koldt vand og derfor bør du varme dine muskler op, inden du bader. Det kan du gøre ved at have dyrket motion først som at løbe eller en gåtur. Du bør have dit håndklæde og varme tøj indenfor rækkevidde, så du hurtigt kan komme op og få varmen igen. En del vinterbadere har varm kaffe eller te med som de kan drikke bagefter. På denne måde får de hurtigere varmen igen.

Er vinterbadning noget for dig?

Du er nødt til at afprøve vinterbadning før du kan sige om det er noget for dig eller ej. Nogen danskere bliver så bidt af det, at de er nødt til at gøre det hver dag i vinterperioden. Andre kan sagtens nøjes med at gøre det en enkel gang om vinteren. Der er mange gode ting ved at vinterbade. Du er med til at forstærke dit immunforsvar og har en god effekt på dine blodkar. Når din krop bliver omsluttet af det kolde vand, så får kroppen sig et kuldechok. Det betyder at blodkarrene i fingre, arme, ben og fødder trækker sig sammen og strømmer til de vitale organer som hjerte og lunger. 

Tilskud til et stærkt immunforsvar 

Udover at vinterbade kan du også sørger for at kroppens immunforsvar er stærkt ved at spise forskellige slags tilskud. Disse produkter kan du købe hos Wellvita.dk.

Du kan f.eks. købe C-Zinc som er med til at bidrage til et normalt immunsystem, D-vitamin og Optimun, som ligeledes er bidragende til et stærkt immunsystem.