Har du aldrig prøvet vinterbadning, men står du bare på bredden og bliver mere og mere nysgerrig på hvorfor der er så mange der efterhånden prøver vinterbadning af, så skal du ikke føle dig palle alene i verden, for der er mange der har været det samme sted som du, men bare manglede lidt fakta om vinterbadning.

Lidt god viden til dig der overvejer vinterbadning for første gang

Du finder inspiration på nettet om det meste og det gælder også vinterbadning. Her får du både inspiration og fakta på samme tid. Vidste du f.eks. at en vaskeægte vinterbader fryser mindre, når der bades uden badetøj?

Hvis du står lige på kanten til selv at prøve vinterbadning af, så er der nogle ting der er ret gode at kende til inden du bare smider tøjet og hopper i. Det afhænger selvfølgelig meget af om du tager springet, der hvor perioden for vinterbadere starter eller om du går all in i den koldeste periode.

En ting er helt sikker og det er at du aldrig bør vinterbade alene. Kroppen kan gå i chok, hvis den ikke er vant til den store temperaturforskel og du kan dermed risikere en træls oplevelse især hvis du ikke har nogen omkring dig, til at hjælpe dig ud af din choktilstand.

Giv dit sind et boost. Foto: Unsplash

Oplev mindfulness når du sidder i det iskolde vand

Når det grumme så er sat på plads, så er der også den fantastiske del ved at man lærer en selvkontrol. Man anbefaler at man starter i det små, for derefter at træne sig op til at kunne holde ud at være i vandet i længere tid. Mange oplever en form for mindfulness i vandet, hvor hjernen og hjertet får et boost.

Det kan krible og krable i kroppen når du kommer op, men har du de rette sko og den rette badekåbe du kan svinge dig i, så vil du faktisk ikke opleve at fryse. Det er lidt svært at forstå, når man kun har dyppet en tå i iskoldt vand, men den er god nok.