I Danmark er vi beriget med en smuk kyststrækning på mere end 8.000 kilometer. Dertil kommer å-, fjord- og søsystemer, der også kan byde på en frisk dukkert. I den kontekst er det ikke så sært, at vi er ved at udvikle os til en stor vinterbadningsnation. 

Særligt ikke når vi kigger på danskernes livsstil, der efterhånden byder på mange indendørstimer, og hermed en stigende træng til at komme ud og mærke elementerne – også om vinteren. Der findes omkring 25.000 organiserede vinterbadere i Danmark plus de mange danskere, som bader uregistrerede uden at være en del af en klub. 

Denne artikel tager et kig på vinterbadning og livskvalitet. 

Hvorfor er vinterbadning så populært? 

Der er næsten en mystisk stemning omkring vinterbadningen, fordi den skaber stor forundring. Hvad er det egentligt, at vinterbadning gør ved kroppen? Hvorfor er det så sundt? Og hvorfor er det blevet så populært? Det er jo ikke ligefrem fordi vandet er attraktivt og idyllisk på en mørk vinterdag med blæst og kulde. 

Vinterbadning kan meget kort beskrives som chokterapi, hvor kroppen udsættes for en tilstand, hvor den er nødt til at gå i forsvar. Det udløser en stor mængde endorfiner og adrenalin i kroppen, som føles behageligt og skaber en velbefindende tilstand. 

Lån penge og få råd til vinterbadning 

Vinterbadning kan gøres kvit og frit. Men ønsker du at være medlem af en klub og have adgang til sauna og fælleskab, så kan det koste en del. 

I de store byer er det ikke altid en billig hobby at være medlem af klubber og have adgang til de faciliteter, der skaber fælleskab og komfort omkring vinterbadningen. 

Er du flad, men har et stort ønske om vinterbadning, fælleskab og gode faciliteter, så overvej et billigt forbrugslån. Sammenlign forbrugslån og find den bedste løsning for dig.  

Elementerne kalder med vinterbadning 

Tendensen med vinterbadning i Danmark hænger tæt sammen med menneskets behov for at komme ud i naturen og mærke elementerne. Langt størstedelen af menneskets historie er blevet udlevet i naturen. 

De mange timer vi tilbringer indenfor i dag skaber derfor en ubevidst lyst til at komme ud og mærke elementerne på den ene eller anden måde. Vinterbadning byder netop på denne mulighed og endda i en lidt ekstrem grad. 

Det gør virkelig noget ved sanserne og skaber en stor tilfredshed i kroppen som mange mennesker tidligere i historien også værdsatte i deres liv. De fik den bare automatisk under jagt eller vandring, mens vi i dag selv må være lidt mere opsøgende.

Kniber det som sagt med at betale for adgang til de sociale vinterbade-klubber, er det dermed stadigvæk værd at overveje et lån. Det er muligt at låne penge uden sikkerhed, hvilket skaber en økonomisk frihed til at realisere drømmen om vinterbadning og gode forhold, selvom du ikke kan finde pengene til det i øjeblikket. 

Det gør altså bare oplevelsen endnu sjovere, at man mødes med andre og kan hygge omkring det i en sauna.