I Danmark er der ikke særlig langt til havet, næsten lige meget hvor i landet man bor. Om sommeren ynder mange at tage en tur til vandet, for at blive kølet ned. Der er dog også mange, som også nupper en dukkert i vinterhalvåret – de famøse vinterbadere. Vinterbadning er efterhånden blevet en populær vinteraktivitet, og mange melder sig ind i de forskellige klubber rundt omkring i landet. Hvis man ikke lige har modet på at melde sig ind i en klub, kan man altid selv hoppe en tur i vandet, men husk dog at fortælle nogen, hvor du går hen og hvornår.

walrus

Hvorfor er vinterbadning gavnligt?

Set udefra virker vinterbadning måske som en mærkelig hobby, men fælles for vinterbaderne er, at de siger det er godt for både krop og sjæl. Når man hopper i det kolde vand, kommer pulsen i vejret og der kommer gang i blodomløbet. Mange vinterbader især om morgenen for at få en frisk start på dagen. Udover det fysiske aspekt, så er vinterbadning også godt for dit mentale helbred. Hvis du går til vinterbadning i en klub, så bliver du en del af et socialt fællesskab, hvor man kommer hinanden ved og får en god sludder. Samtidig kommer du også automatisk ud i naturen hver dag, hvilket giver de fleste en følelse af ro og velvære.  

Man skal huske at forkæle sig selv

Netop fysisk og mental velvære er rigtig vigtig at være opmærksom på i en verden, hvor alting skal gå hurtigt, og tingene skal gøres rigtig første gang. Her er det vigtigt, at du husker at være opmærksom på dine egne følelser og måske tage et pusterum, hvis det skulle blive nødvendigt. Du kan måske forkæle dig selv med det kamera, som du altid har drømt, der tager virkelig gode billeder. Husk at få fremkaldt billederne efterhånden eller invester i en god fotoprinter, så du selv kan printe dem ud derhjemme. Her er det også vigtigt at investere i godt blæk, så dine billeder bliver af høj kvalitet. Det kan også være, at du vil forkæle dig selv med at få lavet negle af en professionel – læs mere her