Vinterbadning er utrolig sundt både for krop og sind og derfor er det også blevet en del mere populært at gøre indenfor de seneste par år. Flere og flere danskere har taget traditionen til sig og finder tid ud af deres travle dag til at vinterbade. 

Men i en travl hverdag kan det godt være svært at finde ud af præcis hvornår på dagen, det er man egentlig skal finde tid til det. Her får du nogle forslag samt en uddybelse af, hvorfor netop disse tidspunkter er så gode.

Morgenen

Der er ikke noget bedre end at begynde sin dag med en rigtig frisk omgang vinterbadning. En kold dukkert i den lokale flod, hav osv. kan virkelig sætte gang i blodomløbet. Kulden får lynhurtigt din søvn til at forsvinde ud af kroppen og kan give dig et godt skud af energi, som kan bære dig ind i resten af dagen. 

Med en kold morgendukkert kan det endda være, at man helt kan droppe morgenkaffen og i stedet blot nøjes med en kold dukkert i det lokale vandbad. Det ville være endnu bedre for din krop og helbred, da du dermed ville få en meget bedre døgnrytme. 

De fleste mennesker kan godt lige få tid om morgenen til at komme afsted og få sig en kold dukkert. Du kan eventuelt vælge at stå op 30 minutter før tid og komme afsted, før ungerne er vokset op. Eller hvis de er gamle nok, kan du også tage dem med dig. Det er aldrig for tidligt at finde glæden ved vinterbadning.

Lige efter arbejde

Når man kommer hjem fra en lang hård dag på arbejdet kar man sjældent energi til særlig meget og det kan føles helt overvældende, at man nu skal til at i gang med også at lave aftensmad. På sådanne tidspunkter kan det også være en god ide at tage en kold dukkert. 

Du kan eventuelt svinge forbi med din bil på vej hjem, så du får et skud adrenalin og er frisk, når du kommer hjem og være sammen med familien. Så er det sikkert en del nemmere også at få lavet den dejlige oksemørbrad, som du har planlagt i skal have i aften.