Sommeren er ved at gå på hæld, og vinterens kulde nærmer sig med hastige skridt. Det betyder også, at havvandets temperatur falder dag for dag, og det er snart på tide for landets vinterbadere at gøre sig klar til det kolde gys.

Hvis du savner at have røde kinder og en frisk udstråling i vintermånederne, bør du prøve vinterbadning af. Læs her, hvorfor det er så populært, og hvorfor det er godt for helbredet og udseendet.

Hvis du er interesseret i at opnå et friskere look i vintermånederne, kan du få mere info her.

Vinter, Snedækket, Træer, Skov, Vand, Solnedgang

Hvad er vinterbadning?

Som navnet antyder, handler vinterbadning om at bade, når det er vinter. Selvom det kan lyde forfærdeligt i manges ører, så er det dog en ret populær vinteraktivitet i disse år. Mange danskere vælger hver morgen at begive sig ned til de offentlige strande eller private vinterbadeklubber for at få sig et koldt gys.

Ideen med vinterbadning er, at det skal kvikke kroppen op. Når du bevæger dig ned i så koldt vand, reagerer kroppen instinktivt, og du oplever en opkvikkende følelse, som selv ikke den stærkeste kop kaffe kan hamle op med.

Sne, Vand, Vinter, Natur, Udendørs, Kold, Rejser

Vinterbadning er helt ufarligt

Man skulle tro, at denne instinktive reaktion fra kroppen burde være tegn på, at vinterbadning er farligt for os. Men tværtimod. Kroppen kan sagtens klare at holde sig under koldt vand i længere tid, og der er faktisk en del forskning der peger på, at det er sundt for kroppen.

Du kan dog ikke bare hoppe ned i iskoldt vand med det samme. Du skal lige bruge et par gange på gradvist at vænne din krop til den lave temperatur. Det betyder også, at du skal afholde dig fra at hoppe i med hovedet først – i hvert fald de indledende gange. 

Spa, Kvinde, Ansigtsbehandling, Skønhed, Salon

Vinterbadning giver skønhed

Der er også mange, der vælger at vinterbade for at opnå skønhed i vintermånederne. Det kolde gys sætter gang i blodcirkulationen, og huden på hele din krop får en ny, livlig glans, som ellers normalt kun ses i sommermånederne. På samme tid aktiveres nogle forskellige processor også i kroppen, der kan føre til større fedtforbrænding og udskillelse af affaldsprodukter. 

En typisk strategi for vinterbadere, der vil opnå en så naturlig skønhed som muligt, er at kombinere det kolde gys med en tur i en skønhedssalon bagefter. På den måde aktiverer du kroppen og sætter gang i processorerne, og bagefter kan de professionelle i en skønhedssalon tage sig af din hud, dit hår og dine negle.