Vinteren nærmer sig med hastige skridt, og kulden trænger sig på. Kulden og den faldende havtemperatur er noget, som de fleste ikke er særlig begejstret for – men netop det temperaturskifte har vinterbaderne set frem til. Vinterbadning er efterhånden blevet en eftertragtet sport. Flere og flere danskere hopper med på bølgen som vinterbadere – og det er der god grund til. Der er nemlig ekstremt mange fordele ved at hoppe med på bølgen i de kolde måneder.

 

En god nattesøvn forbedrer din oplevelse 

For at du får den bedst mulige oplevelse som vinterbader, er det en god idé, at du får en god nattesøvn. En god nattesøvn har en stor indflydelse på din oplevelse. For det første kan søvnunderskud give dig hovedpine – og det er ikke rart, når du skal i det kolde vand. For det andet gør søvnunderskud, at dit helbred er mindre godt. Derfor skal du sørge for, at du går tidligt i seng, når du skal vinterbade om morgenen. Du kan måske have brug for et godt og billigt natbord, hvor du kan lægge din mobil eller dit vækkeur, så du står op til tiden. Du kan finde et gode og billige natborde online.

Et hav af sundhedsmæssige fordele 

Mange er hoppet med på vinterbader-trenden – og det er der en god grund til! Der er et hav af sundhedsmæssige fordele, som gavner din krop og sjæl. Chokket du får, når du hopper i det iskolde vand gør, at kroppen kommer på overarbejde. Din krop begynder at udløse adrenalin og endorfiner, og de sætter gang i belønningscenteret i hjernen. Du bliver bogstavelig talt gladere af at vinterbade. Udover et gladere jeg, så bliver dit helbred også helt i top. Du sætter gang i hele dit immunforsvar og dit kredsløb. Mange undersøgelser viser, at hyppigheden af luftvejsinfektioner som for eksempel forkølelse, bihulebetændelse og halsbetændelse bliver reduceret med hele 40 procent. Derudover har flere undersøgelser påvist, at vinterbadning har en gavnlig effekt i forhold til type 2 diabetes. Man ser nemlig insulinniveauet falde hos folk der vinterbader regelmæssigt. Så der er ingen grund til ikke at hoppe i bølgen blå. Du bliver både gladere og sundere. 

Bliv medlem af et nyt fællesskab

En anden stor fordel ved vinterbadning er det gode fællesskab. Du kan vælge at melde dig ind i en klub eller starte din egen klub med nogle venner og veninder. Du får de allerbedste oplevelser, hvis du deler de gode øjeblikke sammen med andre. Det er dejligt med en ny omgangskreds, som har de samme interesser som dig. Derudover er det også sundt at være social. Din hobby vil helt sikkert kunne give dig en masse nye venskaber. 

Find din indre viking frem

Fordelene ved vinterbadning er så mange, at det er svært ikke at starte med det samme. Du får et bedre immunforsvar og mentalt helbred. Du får ovenikøbet en helt ny omgangskreds. Hvis du er helt ny, så prøv dig frem og find ud af, hvad der fungerer for dig. Så find du bare badehåndklædet og din indre viking frem og spring ud i det.