Er du vild med vinterbadning? Det lyder meget forfriskende at tage en dukkert i det kolde vand, så man rigtig kan vågne og få en god start på dagen. For nogen er det et fast morgenritual og dermed startskuddet for at få en god dag. Det er ikke alle som er lige så vilde med tanken om at skulle dyppe kroppen i koldt vand om vinteren. Du kan aldrig finde ud af om det er noget for dig, før du har prøvet det selv. Tag din kæreste eller gode ven under armen, så I sammen kan finde ud af, om I skal til at være vinterbadere.

Det er godt for dig 

Der er mange gode grunde til hvorfor du skal begynde at vinterbade. Det er godt for blodomløbet da kroppen bliver udsat for et kuldechok hvorved blodkarrene vil trække sig sammen. Blodkarrene vil trække sig sammen i legemer som ben, arme, fødder og fingre således, at blodet vil strømme til de indre organer. Den første kontakt med vandet er altid den værste. Kroppen vænner sig hurtigt til vandets temperatur hvis du er så god, at du plasker lidt rundt i vandet. Blodkarrene vil åbne sig igen når du kommer op af vandet, hvilket gør, at du igen vil begynde at få blod ud til arme, ben mv. og dermed få varme i kroppen. De fleste står med en fed fornemmelse i maven efter de har været i vandet. Du bliver hurtigt frisk og kan påbegynde dagen.

Vinterbadning sammen med andre 

Din første vinterbadning kan være overvældende, men når du først har prøvet det et par morgener i træk, så vil du komme til at holde af det. Hvis I er et bestemt antal mennesker der plejer at vinterbade sammen, så gælder det bare om at få lavet noget sjovt, så man rigtig kan se at I er team vinterbadere. Du kan få lavet logo tryk på kaffekopper f.eks. så I kan få noget varmt at drikke lige så snart I er kommet op af vandet. Du kan også få lavet logo på en badeballon, T-shirt eller andet, så man rigtig kan se at I er team vinterbadere.