Er du også vild med at vinterbade? Ifølge statistikker gør flere danskere det til en tradition at bade i havet om vinteren. Nogen gør det til en fast tradition om morgenen, så de virkelig kan få skudt dagen i gang. Du bliver frisk af at vinterbade og mange føler sig som et helt nyt menneske, når de først er kommet op af vandet igen.

Immunforsvaret bliver aktiveret når kroppen udsættes for det kolde vand. Hjertet arbejder på højtryk for at holde kroppen varm, hvilket er en af grundene til, at folk virkelig vågner efter en tur i havet om vinteren.

Ikke alle kan “bare” vinterbade 

Hvis du gerne vil prøve at vinterbade skal du være opmærksom på, at du ikke skal have problemer med hjertet eller for højt blodtryk. På patienter med dårligt hjerte eller forhøjet blodtryk er hjertet mere udsat for fare, når kroppen kommer i kontakt med koldt vand. Det skyldes at arbejdet arbejder ekstra hårdt for at holde kroppen varm.

Det har et hjerte med nedsat funktion sværere ved at klare. Derfor kræver det godkendelse fra lægen hvis du gerne vil vinterbade men har hjerteproblemer.

Vinterbadning på trods af ferie 

Vinterbadning er for nogle en fast del af morgenrutinen om vinteren. Derfor kan intet ændre på dette. Folk kan også vinterbade selvom de f.eks. er på ferie. Det kræver bare at vandet er koldt og havnen eller stranden er i nærheden af feriedestinationen.

Hvis du gerne vil på ferie og kunne vinterbade samtidig, så gælder det om at finde et feriested der ikke er for varmt. Du kan booke ferie via Corendon og dermed se frem til en vidunderlig ferie. 

Et godt rejsebureau 

Corendon er et forholdsvis nyt rejsebureau i Danmark, som kan skræddersy den bedste ferie til din familie ud fra jeres ønsker. Det kan nogle gange være svært at få sammensat både flybilletter, feriedestination samt hotelophold. Rejsebureauet kan hjælpe med at lave en samlet pakkeløsning, så I ikke skal tænke på noget som helst. Hvis et krav til ferien er at I skal kunne vinterbade, er dette et punkt som de vil finde en rejse ud fra. 

Hiv dine nærmeste med i vandet 

Vinterbadning skal afprøves så derfor bør du hive din familie med i vandet. Det er kun på denne måde de kan finde ud af om det er noget for dem eller ej.