Vinterbadning er i de seneste år blevet enormt populært. Du har måske selv hørt om det, eller måske du endda selv prøvet det. Vinterbadning er nærmest afhængighedsskabende, da det giver et friskt pust til den ellers kedeligste og mest triste og mørke sæson på året.

Vi giver dig alle de informationer, du har brug for, før du begiver dig ud i vinterbadning. Læs med lige her under, hvis du gerne vil vide mere!

vinter

Fordele ved vinterbadning

Der er en masse forskellige fordele ved vinterbadning. Det er ikke kun sundt for kroppen, men også rigtigt sundt for sindet og sjælen. Du vil opleve et koldt gys gennem kroppen, og selvom dette ikke umiddelbart lyder specielt behageligt, frigiver dette en masse hormoner og signalstoffer som for eksempel adrenalin og endorfin. For mange kan dette næsten føles som at være ”høj”, og mange oplever en enorm glæde ved dette. Vinterbadning er også godt for dit immunforsvar, da kuldechokket, der går gennem kroppen, når du rammer vandet, alarmerer din krop og styrker evnen til at beskytte dig.

Du kan nemt kombinere vinterbadning med andre aktiviteter, som eksempelvis en gåtur med din hund. På denne måde gør du noget godt for dig selv og din krop, og på samme tid motionerer du din hund. Den vil helt sikkert takke dig! Ønsker du en stille og rolig hund, der helt sikkert ikke ville have noget imod at komme med på tur til en omgang vinterbadning, kunne du overveje en kinesisk hund – eventuelt racen Chow Chow. Denne race er på mange måder nem, med et roligt temperament. Du kan læse mere om kinesiske hunde.

Det skal du huske, inden du giver dig i kast med vinterbadning

Er du nybegynder inden for vinterbadning, er det vigtigt at huske på, at kroppen lige skal vænne sig til det kolde vand. Dette kan godt tage nogle gange, og man skal derfor ikke blive skuffet, hvis det ikke føles fantastisk første gang. Hvis du giver det tid, kommer det dog helt sikkert.

Nu er du klar til at slå dig løs i vandet! Held og lykke!